Uniunea Europeană Banat din România - UEF Romania

Show de zile mari la “Zilele folclorului bănăţean”, de la Muzeul Satului

Cele mai importante nume ale folclorului bănăţean au concertat timp de trei zile pe scena de la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara.

Tiberiu Ceia, Felicia Stoian, Maria Coman, Maria Petchescu, Daniel Scorobete, Iasmina Iova, Adrian Stanca, Carmen Popovici Dumbravă, Ansamblul Folcloric „Ghiocelul” din Giroc şi interpreții de muzică populară ai Asociației Culturale „Ghiocelul” au făcut show de zile mari “Zilele folclorului bănăţean”.

Mii de timişoreni au fost prezenţi la evenimentul organizat de “Uniunea Europeană Banat din România”. Festivalul folcloric a fost organizat în cadrul proiectului „Banatul Istoric, Spaţiul Intercultural Româno-Sârb”, finanțat în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia. Proiectul „Banatul Istoric, Spaţiul Intercultural Româno-Sârb” este derulat de Uniunea Europeană Banat din România, în parteneriat cu Comuna Literară Vârșeț – Knjizevna Opstina Vrsac (KOV), Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, Muzeul Ţăranului Bănăţean Timişoara și Liceul „Borislav Petrov Braca” din Vrsac. La Muzeul Satului din Timişoara au fost prezenţi şi zeci de meşteri populari. De la oale, la toiege sculptate şi decoraţiuni artizanale, maeştrii artei populare s-au întrecut în oferte, la Muzeul Satului din Timişoara.

Leave a Reply

*

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

captcha *