Uniunea Europeană Banat din România - UEF Romania

Zilele folclorului bănăţean, la Vârşeţ

„Uniunea Europeană Banat din România” a organizat, în perioada 22-25 septembrie 2013, la Vârşeţ, festivalul folcloric „Zilele folclorului bănăţean”. Organizat în cadrul proiectului „Banatul Istoric, Spaţiul Intercultural Româno-Sârb”, finanţat în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia, evenimentul a reunit solişti şi formaţii de renume din zona Banatului.

Apariţia artiştilor din Banatul românesc, pe scena din Piaţa Centrală a localităţii, a fost primită cu aplauze şi chiote de public, mulţi dintre spectatori prinzându-se în joc, în faţa scenei, odată cu dansatorii Ansamblului Ghiocelul din Giroc.

Spectacolul românesc a adus solişti faimoşi pe scenă: Tiberiu Ceia, Felicia Stoian, Maria Coman, Maria Petchescu, alături de interpreţii de muzică populară ai Asociaţiei Culturale Ghiocelul. Pe scenă a urcat şi formaţia de dansuri populare a elevilor de la Liceul „Borislav Petrov Braca” din Vrsac. Proiectul „Banatul Istoric, Spaţiul Intercultural Româno-Sârb” este derulat de „Uniunea Europeană Banat din România”, alături de partenerii din Serbia – Comuna Literară Vârseţ – Knjizevna opstina Vršac (KOV) şi Liceul „Borislav Petrov Braca” Vârseţ şi România – Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş şi Muzeul Satului Bănăţean Timişoara.

[Not a valid template]

 

Leave a Reply

*

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

captcha *