Uniunea Europeană Banat din România - UEF Romania

Despre noi

Uniunea Europeană Banat România – UEF România, organizaţie nonguvernamentală ce funcţionează din anul 1995, şi-a relansat activitatea în 2007, cu o echipă reîntinerită. Organizaţia Uniunea Europeană Banat din România – UEBR, recunoscută pe plan european ca Uniunea Federaliştilor Europeni, România – UEF România), este singura organizaţie din România, activă, cu drepturi de membru cotizant al UEF. Încă de la înfiinţarea sa, în 1995, UEBR promovează comunicarea între societatea civilă românească şi cea din Uniunea Europeană, din perspectiva aderării ţării noastre la UE. Sediul UEBR este în Timişoara, pe strada Liniştei nr. 54 A.

Experienţa organizaţiei în managementul proiectelor este dată de proiectele implementate de aceasta de-a lungul timpului:

– Pluralism Politic
– Ideea europeană şi dilemele presei post-decembriste
– Organizare de conferinţe şi seminarii pe teme de integrare europeană pentru care s-a obţinut finanţare de la Fundaţia SOROS dar şi de la alţi donatori.

Centrul de Comunicare Focus VestDe asemenea, echipa de proiect a mai participat la implementarea altor proiecte cu finanţare din programe Phare dar în cadrul altor organizaţii, exemplu relevant fiind în acest sens proiectul Centrul de comunicare Focus Vest realizat de SC PLEIADA SA.

Domeniul proiectului este sectorul în care Asociaţia Uniunea Europeană Banat din România (U.E.B.R.) îşi desfăşoară activitatea curentă de la înfiinţare:
– organizare cursuri, seminarii
– realizare de studii, cercetări
– căutare în baze de date
– organizare de baze de date