Uniunea Europeană Banat din România - UEF Romania

Tabără multiculturală pentru elevi, la Buziaș

50 de elevi de liceu, 25 din Timișoara și 25 din Varseț, au participat timp de o săptămână la tabăra educațională ce s-a desfășurat în stațiunea Buziaș din județul Timiș. Tabăra a fost organizată în perioadsa 12-19 august, de Uniunea Europeană Banat din România, lider de proiect în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia, Axa prioritară 3.3 Promovarea activităților „people to people”, cu titlul „Banatul Istoric, Spaţiul Intercultural Româno-Sârb”, alături de partenerii din Serbia – Comuna Literară Vrsac – Knjizevna opstina Vrsac (KOV) și Liceul „Borislav Petrov Braca” Vrsac și România – Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş și Muzeul Satului Bănăţean Timişoara.
Tinerii au avea un program bogat în activități culturale și recreative, printre care s-au numărat cursuri de dans și muzică, arte platice, olărit, sculptură în lemn, pictură, poezie, literatură și sport. Activitățile au fost susținute de profesori și artiști din Timișoara. Elevii care au participat la tabăra de la Buziaș provin de la Colegiul Național „C.D. Loga” Timișoara, Liceul Teoretic „Dositei Obradovici” Timișoara și Liceul „Borislav Petrov Braca” Vrsac.
În prima seară a taberei, după cină, elevii au vizionat filmul „Dacii”, de Sergiu Nicolaescu. Ziua a doua a taberei, 13 august, a fost dedicată muzicii tradiționale și lecțiilor de dans. După masa de prânz, elevii au luat parte la un concurs cultural. Miercuri, 14 august, participanții la tabără de la Buziaș au luat lecții de olărit și sculptură în lemn, cu toții find fascinați de cele învățate și de rezultatele muncii lor. În zilele care au urmat, elevii au avut ocazia să urmărească filmul „Mihai Viteazu”, de Sergiu Nicolaescu, dar și să viziteze zona Buziașului și să ia lecții de arte plastice.
Tabără a fost gratuită și a avut drept scop îmbunătățirea realațiilor între tinerii bănățeni din România și Serbia, continuând o bună tradiție a multiculturalității specifice euroregiunii.

[Not a valid template]

Leave a Reply

*

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

captcha *